vineri, 11 aprilie 2008

“Despre buna folosinta a democratiei“ dezbatere in CNMV!


Astazi ,11 aprilie 2008, ora 12:30, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) impreuna cu Asociatia Pro Democratia (APD), ziarul Cotidianul si revista Idei in Dialog la Colegiul National "Mihai Viteazul" Ploiesti, dezbateri din cadrul proiectului de conferinte civice "Despre buna folosinta a democratiei", pe tema "Exista o relatie optima intre cetatean si statul democratic?"

Prima parte a intalnirii ii opune intr-o dezbatere pro/contra pe dl Andrei Cornea – Universitatea Bucuresti & Idei in Dialog si pe dl Dragos Pislaru (GEA), alaturi de doi elevi ai clubului AES din Ploiesti, pe tema "Nesupunerea civila este legitima intr-o democratie?". In continuare, disertatiile invitatilor vor provoca la dialog membrii comunitatii educationale locale - elevi, profesori, parinti - alaturi de mass-media locala si partenerii educationali.

Proiectul a aparut din convingerea ca o societate nu poate fi democratica fara participare si dezbateri publice. Organizatorii invita in liceele din Romania membri activi si cu autoritate ai societatii civile si academice, alaturi de jurnalisti de la Cotidianul si Idei in Dialog, intr-un efort comun de solidarizare intre scoala romaneasca si societatea civila. Informatii suplimentare si transcrierile conferintelor pe www.conferintelecivice.ro.

Parerea mea, bine am ajuns pe la jumatatea dezbaterii, este ca a fost una reusita si sustin in continuare acesta idee de a putea intelege mai bine societatea in care traim!
Inca un lucru, il felicit pe domnul profesor Hanganu Gelu, care a reusit sa organizeze acest debate la noi in liceu, tot respectul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Greetings from Italy :D

Anonim spunea...

Hei, Costy! Bianca here. Si eu am invatat in CNMV. :)
Astept video tau

Anonim spunea...

ce video?

Anonim spunea...

anonim ce ai invatat la cnvm?